Zekerheid in zorg

Presentatie December

Posted by admin in Laatste nieuws | 0 comments

Donderdag 1 december heeft Hans van Dijk een presentatie gegeven namens Gehandicaptenvereniging Houvast, KBO, Seniorenraad en Zorgcoöperatie Gemert “U hebt regie over uw eigen leven of bepaalt een ander wat goed voor u is?”

Iedereen zegt dat de regie over het eigen leven belangrijk is, maar binnen de wereld van werk/inkomen en welzijn/zorg is er veel veranderd. Die wereld is in ieder geval zo complex geworden dat het heel moeilijk is om daar zelf nog een weg in te vinden. Hans van Dijk gaat in op de vraag hoe u binnen die wereld van werk/inkomen en welzijn/zorg zelf of samen met anderen regie kunt blijven voeren.
Aan de hand van een PowerPointpresentatie die hier te downloaden is zijn o.a. onderstaande onderwerpen aan bod gekomen.

Enkele voorbeelden:

  • Wanneer gaat u naar de gemeente voor ondersteuning vanuit de WMO? Is het niet verstandig om juist niet naar die gemeente te gaan, omdat u die traplift of doucheaanpassing beter zelf of samen met anderen kunt regelen?
  • Bent u zeker van thuiszorg en wat kost dat? Hoe zit het dan met de nachtzorg? En als die nachtzorg naar uw idee niet goed genoeg is kunt u daar dan samen met bijvoorbeeld de Zorgcoöperatie Gemert iets aan doen?
  • U wilt een woningaanpassing maar de gemeente zegt dat u maar moet verhuizen, omdat die aanpassing meer kost dan € 9000,00. Wat doet u dan?
  • U hebt een aanvraag gedaan voor huishoudelijke ondersteuning bij de gemeente. Nu komt de WMO consulent bij u thuis voor het ‘keukentafelgesprek’. Voert u dat gesprek alleen of doet u een beroep op een cliëntondersteuner?
  • Bij de LEV groep kunt u terecht voor warme maaltijden, maar wist u dat er ook andere aanbieders van maaltijden zijn? Misschien wilt u liever zelf blijven koken, maar zit het probleem bij het boodschappen doen. Is het dan niet beter dat probleem op te lossen? En hoe dan?
  • U twijfelt over de vraag of u uw bestaande woning gaat aanpassen of een andere woning wilt gaan kopen of huren. Waar moet u dan op letten? Bij wie kan ik dan onafhankelijk advies krijgen?
  • Weet u dat u misschien in aanmerking komt voor vrijstelling van gemeentelijke belasting of de collectieve aanvullende verzekering van de gemeente? Wist u dat er verschillende inkomensondersteunende voorzieningen zijn zoals de bijzondere bijstand of welzijnsbijdrage?
  • Hoe zit het met die mantelzorg? Wat is nou respijtzorg? Waar moet ik zijn om voor die zorg in aanmerking te komen?

Heeft u hierover vragen dan kunt u zich melden tot Hans van Dijk Tel: 0492-362857 e-mail: vandijk7@chello.nl of de Zorgcoöperatie 0492-347458 e-mail: info@zorgcooperatiegemert.nl

Comments are closed.