Zekerheid in zorg

Vervoer voor mindervaliden

Posted by admin in Laatste nieuws | 0 comments

Vervoer voor mindervaliden

Regelmatig kom ik bij mensen op bezoek die niet op de hoogte zijn van de vervoersmogelijkheden binnen en buiten de gemeente.

Via de WMO kunt u in aanmerking komen voor het (Collectief Vraagafhankelijk Vervoer) CVV Mobitax vervoer. Kunt u niet alleen reizen dan mag er, op basis van een medische verklaring, gratis een begeleider meereizen. Zonder medische verklaring betaalt de begeleider hetzelfde tarief als de WMO geïndiceerde.

Ook wanneer u geen WMO-indicatie hebt is goedkoper vervoer mogelijk via een 65+ regeling. ( Mobitax en 65+ vervoer worden uitgevoerd door van Helvoort).

Buiten de gemeente bestaat het Valysvervoer. (De begeleider mag gratis meereizen.)

Zittend Ziekenvervoer

Via uw zorgverzekeraar kunt u zogenaamd zittend ziekenvervoer aanvragen. De eisen tot toekenning zijn bijzonder streng. Bent u rolstoelafhankelijk dan komt u daarvoor bijvoorbeeld in aanmerking. U betaalt eenmalig per jaar een eigen bijdrage. Soms is dat niet nodig wanneer u extra aanvullend verzekerd bent

Met een OV begeleiderskaart kan uw begeleider gratis meereizen met het openbaar vervoer in Nederland. Met de gemeente is afgesproken dat er bij aanvraag van het Mobitaxvervoer gevraagd zal worden of u al beschikt over zo’n OV begeleiderskaart. Kijk hiervoor op: https://www.argonaut.nl/regeling-ov-begeleiderskaart

Wilt u meer weten neem dan contact op met uw dorpsondersteuner of met Houvast/Zorgcooperatie.

De OV-Begeleiderskaart is bedoeld voor reizigers die niet zonder persoonlijke begeleiding met het openbaar vervoer kunnen reizen. Onder openbaar vervoer wordt verstaan de openbare trein-, bus-, metro-, en tramdiensten. Daarnaast valt in dit verband ook het collectief vraagafhankelijk vervoer onder het openbaar vervoer.

Comments are closed.